Feestelijke opening putplein

Opening putplein Trintelen

Op zaterdag 1 september jl. was dan zover, het gerenoveerde putplein werd officieel geopend. Na maanden heel hard werken door de bewoners van Trintelen, er werden meer dan 1500 uur gewerkt door de vrijwilligers, was nu het moment aangebroken om te genieten.

Onder een stralend zonnetje werden, met een rondgang door schutterij St. Sebastianus uit Eys, de bewoners van Trintelen thuis opgehaald en begeleid naar het putplein. Onder grote belangstelling ging de officiële opening van start. Nadat iedereen was verwelkomd door ceremoniemeester Leon Huijnen, sprak voorzitter Jan Voncken van buurtvereniging Trintelen alle aanwezigen toe en dankte iedereen voor hun aanwezigheid en hun bijdrage aan de realisatie van dit geweldige project. Vervolgens opende Bas van den Tillaar, burgemeester gemeente Gulpen-Wittem, het putplein door de Limburgse vlag te hijsen onder begeleiding van het Limburgs volkslied gespeeld door harmonie St. Agatha uit Eys. Hierna werd door pastoor Janssen het gerestaureerd kruisbeeld gezegend. Ter afsluiting van het officiële gedeelte werd een gedenksteen onthuld door Frater Leo, de restaurateur van het kruisbeeld, en Diana Scheilen de bedenkster van de, alleszeggende, spreuk op de gedenksteen:

TRINTELE, KLING MÈR OOCH GANS GROEËT (Trintelen, klein maar ook heel groot)

  

 

Na de opening van het gerenoveerde putplein ging het traditionele vijfjaarlijkse putfeest van start. Een avond voor inwoners van Trintelen, oud-inwoners en bewoners van omliggende dorpen. Er werd gevierd tot in de laatste uurtjes.

Op zondagochtend werd het vijfjaarlijks putfeest traditiegetrouw gestart met een groepsfoto van alle bewoners op het putplein. Speciaal voor de bewoners van Trintelen was er een luxe brunch georganiseerd waaraan maar liefst 2/3 van alle inwoners deelnamen. Tijdens de lunch was er een ‘open podium’ voor bewoners om hun talenten te tonen. Tot laat in de middag was het gezellig en had iedereen tijd voor elkaar. Al met al kunnen we terugkijken op geweldig resultaat en een geweldige weekend.

TRINTELE, KLING MÈR OOCH GANS GROEËT